Bel mij terug Afspraak planner

Santos Travelmaster 3+ Forest Rohloff

Vorige week leverde ik deze Santos Travelmaster 3+ af aan een klant uit Duitsland. Afgelopen zaterdag mocht ik het zusje afleveren aan hetzelfde echtpaar. Een lange fietsvakantie in Patagonië staat op de planning. Dan moet je op je materiaal kunnen vertrouwen. Een keuze voor een Santos is dan zeker de juiste.

» Schrijf u in voor de RideBike nieuwsbrief!

Onlangs afgeleverd TM3+

De Travelmaster 3+ is uitermate geschikt voor lange fietsvakanties met veel bepakking. Voortassen, achtertassen, 55kg, geen probleem voor deze tank. Maar ook zonder bepakking heeft deze fiets een heerlijk rijgedrag. Precies dit zocht de klant voor hun trip naar Patagonië, maar ook tijdens lange ritten en dagtochten in Duitsland. 
Deze custombuilt Santos is afgemonteerd met een groene Rohloff naaf. Deze groene kleur is exclusief voor Santos door Rohloff gemaakt. De Son SL stekkerloze naafdynamo is in dezelfde groene kleur uitgevoerd. De koplamp en het subtiel in de Santos XL Travelrack drager verwerkte Son achterlicht, worden door deze naaf van stroom voorzien. 
Naast de verlichting wordt ook de in de stuurbuis verwerkte Forumslader van stroom voorzien door de Son SL naafdynamo. Hiermee kun je navigatie of smartphone van stroom voorzien. 
De groene Rohloff naaf en Son onderdelen passen erg mooi bij de framekleur Forest. Deze mat donkergroene kleur is voorzien van Santos belettering in de kleur Mocca. Een bijzondere kleurcombinatie die verrassend goed uitpakt. 
Dit frame is een 49cm frame. Bij de 49 en 45 cm uitvoering is de bovenbuis van een knik voorzien. Dit zorgt voor een lagere standover height, wat op en afstappen makkelijker maakt, maar toch een heel erg sterk en stijf frame blijft. 
Geremd wordt er met de erg krachtige en betrouwbare Hope Tech3 X4 schijfremmen. Deze remmen worden gecombineerd met de speciaal door Santos ontwikkelde XL schijven, extra dik en met 203mm lekker groot. Zelfs met volle bepakking en lange afdalingen een rem waar je op kunt vertrouwen. Voor voldoende grip ook op onverharde ondergrond en in modderige omstandigheden is deze Santos door Ride Bike van Schwalbe Marathon plus MTB banden in 54 mm. Dit grovere profiel geeft de fiets ook een erg stoere uitstraling. 
Het stuur is het verstelbare multiposition stuur van Ergotec. De grips zijn van Ergon, de vleugel zorgt voor extra steun en een optimale positie van de pols. Dit voorkomt afknelling en hierdoor tintelende vingers.
Om comfortabel lange tochten te kunnen maken, zonder zadelpijn is er gekozen voor een Brooks Cambium C19 carved All Weather zadel. Dit zadel is gemonteerd icm een Canecreek Thudbuster ST verende zadelpen. 
Op verzoek van de klant zijn er twee Santos Petfleshouders op de voorvork gemonteerd. Hierdoor kan er voldoende water meegenomen worden. De klant gaat een tas laten maken die in de driehoek van het frame past. 
Meer foto's van deze fiets kun je hier bekijken op de Facebook Pagina van Ride Bike. 

Catalogus: Download catalogus

« terug naar nieuws overzicht