Bel mij terug Afspraak planner

Regio Peel & Maas

Meijel, “Kruispunt in de Peel”

Meijel, Kruispunt in de Peel. Historisch gezien kan er maar een plaats aanspraak maken op deze toevoeging. Met “Peel” wordt bedoeld, het vroegere uitgestrekte hoogveengebied. Met “Kruispunt”, dat op oude kaarten uit 1692 van het Peelgebied in Meijel het enige kruispunt van wegen lag, omringd door moerassen. Kijk voor meer info op de site van Medelo

Laatste nieuws en acties


» Schrijf u in voor de RideBike nieuwsbrief!
Fietsroute in Peel & Maas

De ligging in de open ruimte / natuur aan de Peel heeft mede de ontwikkeling van Meijel bepaald. Meijel ligt 25 km van Venlo, 20 km van Weert, 23 km van Roermond, 35 km van Eindhoven en 16 km van Deurne.


Meijel, tot 1-1-2010 een zelfstandige gemeente en sindsdien een van de elf kernen van de Gemeente Peel en Maas. Een gemeente met een hecht bebouwde kom en een open, agrarisch en natuurlijk buitengebied met ± 6000 inwoners, met een bijzonder eigen dialect dat een eigen plaats heeft gekregen tussen de aangrenzende Limburgse dialecten en die van Oost -Noord -Brabant, een gemeente met een scala van meer dan honderd actieve verenigingen en stichtingen op zowel cultureel als sportief vlak. Gezellig en gastvrij dorp waar het goed toeven is zowel culinair als op de vele terrasjes.

Een unieke ligging temidden van de natuur, met goede verbindingswegen, voorzieningen en overnachtingsmogelijkheden in het centrum. Een prima uitvalbasis voor toeristen en recreanten voor hun ontdekkingstocht door de Peelregio, zowel fietsend als wandelend.

In de nabije omgeving kunt u genieten van prachtige bos- en natuurgebieden, waaronder natuurlijk het Nationale Park “de Groote Peel” alwaar wandelroutes zijn uitgezet over knuppelbruggetjes en de verende moerassige ondergrond. Daarnaast het Leudal met haar prachtige bossen, natuurgebied Scherliet in Grashoek, het kanaalgebied met haar mooie doorkijkjes, natuurgebied het Molentje, het gebied Widdonk met het afwateringskanaaltje Meijel-Neer en de schitterende Limburgse Maasvalleien.

Kortom, Meijel als uitvalbasis voor prachtige fietstochten met uitgepijlde en tevens beschreven routes die u kennis laten maken met dit unieke stukje Nederland.

Download hieronder enkele routes in en rondom Meijel.

Mountainbike route Meijel

Mountainbike route Neerkant

Rondje rondom de Groote Peel

Fietsend op zoek naar de Gouden Helm in de Peel 

 

Via de site van Peelgeluk zijn ook diverse mooie routes in en rondom Meijel te vinden. Kom ook het Peelgeluk al fietsend beleven en bekijk de fietsroutes op Peelgeluk.nl

Jaarlijks wordt in Meijel Fiets4Daagse De Peel gehouden. Voor alle informatie hierover zie de website:

www.fiets4daagsedepeel.nl