Bel mij terug Afspraak planner

Over Ride Bike

De Ride Bike diensten zijn gekoppeld aan de passie voor (sport) fietsen en (duurzaam) fietsplezier.

Onze kracht zit in het luisteren naar de wensen / criteria / het doel van de klant t.a.v. de fiets. Het meedenken en oplossingen bieden die passend zijn.

Reparatie en onderhoud richt zich met name op de sportievere fietsen, waaronder: vakantiefietsen (Rohloff, Pinion, Gates), trekking fietsen, hybride fietsen, mountainbikes, racefietsen en de sportievere elektrische fiets (PENDIX, SANTOS PX, BOSCH, SHIMANO STEPS,'SANTOS' GO SWISS)


» Schrijf u in voor de RideBike nieuwsbrief!
Ride Bike Santos Store Limburg Brabant

Santos-fietsen, maatwerk, fittings, reparaties en onderdelen, haal- en brengservice


Showroom:

- Custombuilt / Maatwerk (Santos Store Limburg)

- Gespecialiseerd in Rohloff, Pinion, Gates riemaandrijving

- Fietsmeting (van framemaatbepaling en afstelling)

- Advies (onderhoud, reparatie tips / trucs, upgraden fiets)

 

Workcenter:

- Workcenter extra service: uitrusting met specialistisch gereedschap (veelal Parktool en specialistisch gereedschap voor oa Rohloff, Pinion, Gates, wielbouw, lagerservice etc.). 

- Upgraden fiets (wielen, groep, etc.)

- Erkend Rohloff servicepunt

- Pinion gearbox specialist

- E-bike systemen: BOSCH E-bike Certificering, SHIMANO STEPS, Santos Go Swiss, Pendix

- Schwalbe Tubeless Specialist

- Remmenservice (o.a. Magura en Hope)

- Wielbouw, custom wielsets voor vakantiefiets, Trekking, Mountainbike, race.

- De werkplaats is gericht op kwaliteit en er wordt gewerkt met duurzame onderdelen. Afhankelijk van de drukte in de werkplaats en de winkel repareren we ook fietsen die niet bij Ride Bike zijn gekocht. 

Ik zal echter niet elke fiets aan nemen. Supermarkt of supermarkt kwaliteit fietsen, stationsfietsen, studentenfietsen en kinderfietsen, worden niet aangenomen. Verder wordt in eerste instantie gekeken naar  de algemene staat van de fiets en wordt op basis daarvan beslist of we de fiets verder gaan herstellen. 

Door de vele vakantie en trekking fietsen die voor onderhoud bij Ride Bike komen is Ride Bike, naast de klassieke derailleurversnelling systemen, gespecialiseerd in Rohloff Pinion versnellingssystemen.


Aanvullende toelichting diensten:

Ride Bike is Santos dealer en biedt de mogelijkheid om test te rijden op deze custombuilt modellen die in de showroom staan. Als Santos dealer hebben wij de volgende extra service: kleurendisplay, met alle framekleuren op echte framebuizen! Ook de Santos pasfiets en het stuur- en zadelprogramma zijn aanwezig.

Heeft u de fiets niet bij Ride Bike gekocht? Geen probleem ook dan kan gebruik gemaakt worden van de Ride Bike-diensten.

Ook voor advies m.b.t. het uitvoeren van onderhoud of het uitvoeren van kleine reparaties kunt u terecht. Bijv. als u voornemens bent een fietsvakantie te maken. In het Ride Bike workcenter geven wij u instructies en gaan we samen aan de slag, zodat u onbezorgd op reis kunt gaan.

Piepjes, kraakjes, geluidjes.. heel irritant! Ook deze verhelpt Ride Bike graag. Wij speuren graag de oorzaak op en hebben hierin de nodige ervaring.

In 2018 staat er weer een specialistische training / scholing op het programma en wordt de wielenkennis verder uitgebreid. Hierover later meer.