Bel mij terug Afspraak planner

Santos TM3+ Foggy Night

De Travelmaster 3+ is het werkpaard uit de Santos collectie. Robuust, degelijk, betrouwbaar. Precies wat je nodig hebt wanneer je van plan bent een lange reis te maken.

» Schrijf u in voor de RideBike nieuwsbrief!

Nieuw afgeleverd Custombuilt Santos

Die lange reis, staat voor komend jaar op de planning. Het reisdoel is Patagonië. 
In de zoektocht naar een geschikte fiets voor dit doel, kwam de eigenaar bij Santos uit. Ook al moest de klant hiervoor een grens passeren, werd er toch een bezoek gebracht aan Ride Bike, vanuit Duitsland. Bij het zien van de Santos fietsen was er al enthousiasme. Maar een testrit wist echt te overtuigen. Wat een fiets, precies wat ik zoek was de reactie. 
Uiteindelijk is er een custombuilt Santos Travelmaster 3+ samengesteld. 
Gekozen is voor de uiterst betrouwbare Rohloff Speedhub, gecombineerd met de onderhoudsvriendelijke Gates Carbondrive, riemaandrijving. Want tijdens zo'n trip wil je kunnen vertrouwen op je materiaal. 
De Son koplamp en het Son achterlicht zorgen voor voldoende verlichting in donkere omstandigheden. Daarnaast wordt je goed gezien en dat is wel zo veilig. De stroomvoorziening komt van de Son naafdynamo. Naast de verlichting voorziet de Son naaf, ook de Cycle2Charge USB lader van stroom. Met deze lader kan een tablet, smartphone of Powerbank geladen worden. 
Zowel de Rohloff naaf, als Son onderdelen zijn uitgevoerd in geanodiseerd blauw. Het frame is gespoten in de kleur Foggy Blue. 
Gekozen is er voor 28" velgen. De Schwalbe Marathon plus MTB banden in 54mm zorgen voor veel grip en zijn erg lekbestendig. 
Je remmen daar moet je op kunnen vertrouwen, zeker met volle bepakking. Daarom is er gekozen voor de remmen van HOPE. De Tech 3 X4 remmen met dubbele zuigers, hebben hun sporen verdiend in de downhill sport, maar zijn ook uitermate geschikt voor vakantie fietsen. Santos heeft deze remmen nog iets beter gemaakt door een eigen Santos schijf te monteren, extra groot uitgevoerd in 203mm en extra dik. 
Voor extra comfort is de Canecreek Thudbuster ST verende zadelpen gemonteerd. Op speciaal verzoek van de klant is er gekozen voor een Terry zadel. Het verstelbare multiposition stuur en de verstelbare extra sterke Santos stuurpen maken het mogelijk om de zitpositie naar wens te verstellen. Voor extra comfort is er gekozen voor de Ergon grips, die voorkomen dat de vingers gaan tintelen door afknelling van zenuwen en bloedbaan. 
Deze fiets gaat een fantastisch mooi avontuur tegenmoet in Patagonië. Maar dit gaat niet alleen gebeuren. Houd de Ride Bike website in de gaten, want aankomende week zal het zusje van deze fiets gepresenteerd worden. 
« terug naar nieuws overzicht