Bel mij terug Afspraak planner

Santos Trekking Lite Gentle Blue

Onlangs mocht Ride Bike deze Santos Trekking Lite in de kleur Gentle Blue afleveren.

» Schrijf u in voor de RideBike nieuwsbrief!

Custombuilt Trekking

Een lichte, snelle fiets om dagelijks woon werk kilometer naar en in Maastricht te kunnen maken. Niet te veel opsmuk. smalle lichte banden, maar toch een klein beetje profie. krachtige degelijke betrouwbare remmen, maar geen schijfremmen. Ik heb toch een voorkeur voor een derailleur schakeling.  Een racefiets, maar geen racestuur. Geen bagagedrager, maar ik wil toch graag een laptop tas, of een lichte tassenset mee kunnen nemen. Spatborden is ook wel praktisch want ik kom wel graag schoon aan op mijn werk. Een fiets die ik ook kan gebruiken als ik in mijn vrije tijd een leuke dagtocht wil maken in het Limburgse Heuvelland. Misschien ook wel een keer een weekend of een paar dagen weg met overnachting in een Bed & Breakfast. 
Met deze wensen kwamen we bij de Trekking Lite uit. 
Want de Trekking Lite van Santos past perfect bij deze wensen. 
Want de Trekking Lite is de sport-coupé onder de Santos fietsen. Santos heeft bij dit model niet alleen de afwerking naar een veel hoger niveau getild, maar ook veel energie gestoken in een laag gewicht. Daarnaast heeft Santos gewerkt aan een brede inzetbaarheid. De Trekking Lite kan namelijk, net als al onze andere modellen, net even wat meer dan je op het eerste gezicht van hem zou verwachten. Het is in eerste instantie een lichtgewicht sportfiets voor sportieve en recreatieve toerrijders, maar je kan er ook gewoon je woon-werk kilometers mee maken. Hij heeft zelfs reisambities!

 

Met twee tasjes aan het Lite Rack (speciaal ontwikkeld door ons, gemaakt door Tubus) aan de achtervork, is de Trekking Lite een vlotte vakantiefiets voor light-trekking en creditcardreisjes. Met de Trekking Lite kun je heerlijk door Europa rijden, van hotel naar bed & breakfast, maar je kan er ook een minimalistische kampeeruitrusting aan hangen en er even een weekendje mee uitwaaien.

Een gemiddelde Trekking Lite is licht en daardoor lekker snel. Toch is hij ook erg sterk en duurzaam. De Santos Trekking Lite ideaal voor dagelijks gebruik. Door weer en wind, het hele jaar door.

Om het gebruiksgemak nog verder te vergroten is de Trekking Lite voorzien van de hufter-proof Magura Firmtech remmen, waarbij zelfs mensen met twee linkerhanden de remblokjes in een paar tellen kunnen vervangen.

Deze Trekking Lite is uitgevoerd in de kleur Gentle Blue. Zelf interesse in een Santos Trekking Lite maar liever in een andere kleur? Bij Santos kun je kiezen uit bijna 60 framekleuren. Bij Ride Bike zijn alle kleuren te zien op echte framebuizen. 
« terug naar nieuws overzicht