Bel mij terug Afspraak planner

Santos Custom Built Bicycles

Ride Bike is Santos dealer.  

Santos is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in sterke en onderhoudsvrije fietsen. Santos is de riemaandrijving en Rohloff specialist. Het bedrijf is opgericht in 1997 door Robbert Rutgrink, een fietsliefhebber met passie voor fietstechniek. Passie die Ride Bike met Robbert deelt.

 


» Schrijf u in voor de RideBike nieuwsbrief!

Santos, Your bike, our quality

Wat wil je, wat ga je met je fiets doen en wat heb je daarvoor nodig. We beginnen pas met bouwen als we dit weten. Dat is belangrijk. Want iedereen heeft zijn eigen wensen en eisen.

Bij Santos is fietsen bouwen handwerk. De Santos fabriek staat in Nederland, dat is wel zo makkelijk. Hier wordt elke fiets door één monteur opgebouwd. Alleen zó kunnen we de kwaliteit leveren die we willen. Zoals handgemaakte wielen met verlijmde spaken. En RVS balhoofdlagers. Dat lager hebben we overigens zelf ontwikkeld, want het was niet te koop. Ook dat is Santos.

Santos: Your Bike, Our Quality

Your Bike...

Wat wil je hebben en wat heb je nodig?

In een wereld van creatieve ideeën kan het niet anders dan dat Santos speciale fietsen bouwt. Fietsen die vooral uitgaan van de mogelijkheden van de fietser, fietsen die uitgaan van de wensen van de klant. Tenslotte is een fiets meer dan een stel buizen; het is een begin van een reis, een tocht, een race, een manier van leven.

Omdat de wensen voor elke klant anders zijn, bouwt Santos al meer dan 10 jaar Custombuilt. Simpel gezegd: we luisteren heel goed wat jij als fietser wilt en bouwen dan een dijk van een fiets. Speciaal voor jou. Van de eerste spaak tot het laatste moertje. Alles wordt door één monteur opgebouwd. De beste fiets wordt speciaal voor jou gemaakt!

Your bike, our quality

Maar we hebben ook geluisterd naar fietsers die snel op weg willen. Daarvoor hebben we de Santos Specials ontwikkeld. Het resultaat van ontelbare verhalen van klanten. Samen met onze eigen technische kennis zijn die verhalen samengebracht in een fiets waarvan je zeker weet dat je gelijk op pad kunt. Een kant en klare Santos, direct uit voorraad leverbaar.

Snel op weg met Santos

Our Quality...

Fietsen bouwen is handwerk

 

Bij Santos in Sassenheim draait alles om fietsen. Van het eerste idee tot het ontwerp, van het ontwerp tot het prototype, en van het prototype tot het bouwen van jouw fiets. Alles doen we zelf. Zo weten we zeker dat je de beste kwaliteit krijgt. En zo weten we ook zeker dat het eerste idee een compromisloze fiets is geworden. Een beetje eigenwijs misschien, maar hier staan we als Santos helemaal achter.

De mensen die bij Santos werken zijn allemaal fietsers. Mensen die weten hoe het voelt om een berg te beklimmen, die het genot van een fietstocht door de regen kennen. Die zelf mountainbiken, wielrennen, fietsvakanties ondernemen of gewoon touren door de omgeving. Die weten hoe het voelt om op een hele goede fiets te rijden. Kortom: mensen die weten waarover ze praten. Ook daar staan we als Santos helemaal achter.

Santos werkt samen met verschillende fietsers. Stuk voor stuk fietsers die allemaal hun eigen ideeën hebben. Fietsers die precies weten wat wel en niet werkt. Eigenwijze mensen. Maar daar houden we bij Santos van, eigenwijze mensen met een passie voor fietsen. Ook daar staan we als Santos helemaal achter.Santos Custombuilt

De beste fiets, speciaal voor jouw gemaakt

Strak door de bocht. Modder op je benen, zweetdruppels als blinde vlekken op je bril. Aanzetten om voorop te raken. Dit is de wedstrijd van je leven. Hier moet het gebeuren. Schakelen, kracht zetten en winnen. Adrenaline giert door je lijf. En terwijl de bomen voorbij flitsen weet je het, wat is fietsen toch mooi!

Tassen inpakken. Drie weken vakantie. De vrijheid lonkt. Het vrije leven ligt op de loer. Elke dag peddelen. Van dorp naar dorp. Van camping naar hotelletje. Met elke kilometer fietsen voel je dat je lichaam meer energie krijgt. Met elke kilometer fietsen voel je dat je uitrust. En je weet het, wat zijn fietsvakanties toch mooi.

Bij Santos weten wij dat het hier om gaat. Dat het gaat om die mooie fietstocht, die aankomende wedstrijd, die rit naar de stad, die rit naar je werk. Jouw fiets als middel om jouw doel te bereiken. Voor elk mens is dat doel anders. Elk mens heeft zijn eigen dromen, zijn eigen manier van leven.

Daarom is Santos niet een gewone fietsenbouwer maar een fietsenbouwer die voorbij het rijwiel kijkt. Die eerst naar de klant luistert en dan pas bouwt. Dát noemen we Custombuilt.

Santos kwaliteit

Santos dealer Ride Bike Meijel luistert naar je dromen en samen met ons bouw je je eigen fiets op. Dat doe je dus niet alleen. Dat doe je met gespecialiseerde mensen die niet alleen weten waarover ze praten, maar ook je wensen om kunnen zetten in een prachtige fiets.

En natuurlijk zijn de mogelijkheden groot. Snelle racefietsen, oersterke vakantiefietsen, krachtige mountainbikes, strak vormgegeven vrijetijdsfietsen en hele mooie tandems. Stuk voor stuk fietsen die volledig volgens jouw wensen worden opgebouwd. Santos is bekend om haar zelf ontworpen frames die worden gemonteerd met de beste componenten. En natuurlijk kan je zelf de kleur bepalen. Elke fiets wordt door één monteur opgebouwd en elke fiets krijgt een paspoort met de paraaf van de monteur. Zo weet je gelijk dat het niet om zomaar een fiets gaat maar om een Santos Custombuilt Bicycle. Of misschien nog beter gezegd: om jouw fiets!

Alvast uitzoeken?

Natuurlijk kun je ter voorbereiding ook op de Santos website de mogelijkheden bekijken. Van alle fietsen hebben we een uitgebreide beschrijving. Zo kun je gelijk zien welke fiets het beste bij jouw droom past. En mocht je nog een stapje verder willen gaan dan kan dat ook. Stel je eigen fiets samen door de optie "customize". De mogelijkheden zijn groot. Kies je eigen frame, je eigen wielen, je eigen versnellingen en zelfs je eigen zadel. Je kunt eindeloos variëren, net zolang totdat jouw perfecte fiets ontstaat. Print de lijst uit en ga ermee naar Ride Bike.

En nu?

Terwijl Santos jouw fiets opbouwt, hoef jij nog maar één vraag te beantwoorden. Welke wedstrijd, welk land voor je volgende fietsvakantie, de mooiste route naar je werk, waar wil ik naar toe fietsen? Waar droom ik van? Ieder zijn eigen droom, ieder zijn eigen fiets.

« terug naar nieuws overzicht