Bel mij terug Afspraak planner

Riemaandrijving Specialist

For the smoothest ride in your life...

Een riemaandrijving is schoon, stil en snel. Deze onderhoudsvriendelijke aandrijving hoef je niet te smeren en loopt altijd soepel. Zo heb je meer tijd om te fietsen!

 

Laatste nieuws en acties


» Schrijf u in voor de RideBike nieuwsbrief!

Gates Beltdrive

Zelf rijdt ik "Jan Arts" sinds 2010 op een fiets met riem-aandrijving. Mijn eerste indruk? Het rijdt fantastisch, het is mijn lievelingsfiets geworden. Veel fietsen en weinig onderhoud, da's echt wat voor mij. Inmiddels is naast mijn Santos 4.29 mountainbike, ook mijn Santos trekkingfiets uitgerust met een Rohloff naaf en Gates riemaandrijving.

Voor fietsen met Beltdrive hebben wij bij Ride Bike gekozen voor de kwaliteitsfietsen van Santos.

Bij Ride Bike vinden wij het erg belangrijk dat iedereen de juiste fiets kiest. Daarom hebben we fietsen met riem- én met ketting-aandrijving van Santos. Dus kies wat het beste bij je past. Nieuwsgierig? Lees dan verder, of kom eens langs voor een proefrit en ervaar zelf hoe zo'n Santos met Gates Beltdrive rijdt!

 

Riemaandrijving: Original vs CenterTrack

Ofwel; waarom kiest Santos voor de Original riem?


De riemaandrijving is veel besproken; veel meningen, veel ervaringen.

 

Santos werkt met de Gates riem en die is er inmiddels in twee versies. Naast de Gates Original riem (ook wel CDC genoemd) is er sinds begin 2012 ook de Gates CenterTrack riem (ook wel CDX genoemd).

Beide riemen hebben we bij Ride Bike uitgebreid getest. Ook Santos heeft beide Gates systemen tot in extremis getest, voordat ze er mee gingen werken. Hierdoor weten we dat de Original riem heel lang mee gaat.

Bij het testen van de CenterTrack riem kwamen we echter tot hele andere conclusies. De testen wezen uit dat de CenterTrack riem 2 tot 4 keer korter mee gaat dan de Original riem. We testen de CenterTrack nog steeds, inmiddels al meer dan 100.000km. In weer en wind, op reisfietsen, forenzenfietsen en mountainbikes, zomer en winter. We komen steeds tot dezelfde conclusie: met de Original riem rij je veel meer kilometers dan met de CenterTrack riem.

Bij Santos houden ze van duurzaam. Veel fietsen en met weinig onderhoud.

Daarom gebruikt Santos de Original riem. Een keuze waar wij bij Ride Bike volledig achter staan.

 

Natuurlijk ben je voor onderhoud aan een fiets met riemaandrijving, van een andere leverancier zoals bijvoorbeeld, Koga Miyata, Id Worx, Van Nicholas, Trek, etc. van harte welkom bij Ride Bike. Wij hebben de kennis, ervaring en juiste gereedschappen in huis om je Beltdrive fiets vakkundig te onderhouden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of plan hier online een reparatie.

 


Catalogus: Download catalogus

« terug naar nieuws overzicht