Bel mij terug Afspraak planner

Santos Travelmaster 3+ Coffee

Onlangs mocht Ride Bike deze mooie Custombuilt Santos Travelmaster 3+ Power PX, in de kleur Coffee afleveren. Deze fiets is Custombuilt geheel naar wens van de klant opgebouwd. Oa met Rohloff naaf, Gates Carbondrive, Pendix en Son verlichting. 

» Schrijf u in voor de RideBike nieuwsbrief!

Custombuilt Rohloff Gates Riemaandrijving Power PX

Deze keer een Santos Travelmaster 3+, maar dan met een beetje extra. Deze Santos is namelijk voorzien van de Santos PX eDrive. Deze E-bike kit met middrive motor geeft net de extra Power die de eigenaar van deze fiets zocht. 
Deze Custombuilt Santos gaat namelijk vanuit de thuisbasis in Kerkrade, regelmatig de grens over om tochten te maken in het Aachener Wald. De Santos Power PX geeft dan net dat extra duwtje in de rug wat de klant wenst.
Deze Santos is geheel custombuilt opgebouwd naar wens van de klant. Er is gekozen voor de kleur Coffee, met mocca letters. 
Door dit te comineren met oranje Rohloff naaf, oranje Son Edelux koplamp, acherlicht en Son naafdynamo, is dit een erg sjieke kleurcombinatie geworden. 
Uiteraard is de Rohloff naaf gecombineerd met de Gates carbondrive in CDX uitvoering. Niet voor niets, is Santos Bicycles bekend als de riemaandrijving specialist. De combinatie van Rohloff en Gates riemaandrijving, maakt dit een zeer onderhoudsvriendelijk en betrouwbaar systeem.   
Na een meting en testrit is het frame besteld in de framemaat 65cm. Ook voor grote mensen heeft Santos fietsen in het asssortiment. De travelmaster 3+ is zelfs in een 70cm framemaat verkrijgbaar. Ideaal als je groot bent en tot de lange mensen behoort. Uiteraard is het frame ook sterk genoeg voor langr/grote personen. 
Bij deze Custombuilt Santos Travelmaster 3+ is er gekozen voor wielen in de maat 27,5". Dit geeft een zeer stabiel rijgedrag en biedt de mogelijkheid om lekker brede banden te monteren. En breed zijn ze! Er is gekozen voor Schwalbe Smart Sam in 65mm. Het grove profiel maakt dat deze fiets ook offroad goed uit de voeten kan. Ondanks het grovere profiel van de Smart Sam, rolt deze ook op asfalt nog goed. 
De brede Smart Sam banden, maken dat deze fiets erg comfortabel is. Voor extra comfort is de Cane Creek Thudbuster ST, verende zadelpen gemonteerd. Deze is gecombineerd met het Brooks Cambium C19 All Weather zadel. De cockpit bestaat uit het Santos M10 stuur, met de extra sterke Santos verstelbare stuurpen. De grips zijn de ergonomische grips van Ergon gecombineerd met de extra lange barend. Deze barends maken verschillende gripposities mogelijk, zodat er op een lange rit van positie gewisseld kan worden. 
Uiteraard moet er ook geremd worden. Dit gebeurd met de alom bekende en gerenomeerde Magura HS33 hydraulische velgremmen. Deze rem is al jaren de referentie voor vakantiefietsers en wereldreizigers. Voor de Travelmaster 3+ heeft Santos een speciale bevestigings adapter ontworpen, zodat deze rem ook icm de brede banden gemonteerd kan worden. 
Om tijdens lange ritten, navigatie of smartphone van stroom te kunnen voorzien is de Cycle2charge USB lader gemonteerd. Deze lader is subtiel weggewerkt in de stuurpen en wordt door de Son naafdynamo van stroom voorzien. 
Zelf interesse in een custombuilt Santos. Neem gerust eens contact op met Ride Bike of loop een keer binnen. 
Ride Bike is gevestigd in Meijel. Meijel ligt in de Peel binnen de driehoek, Venlo, Roermond, Eindhoven. Door deze centrale ligging is Ride Bike goed bereikbaar vanuit Limburg en Brabant. Graag tot ziens, bij Ride Bike. 
« terug naar nieuws overzicht