Bel mij terug Afspraak planner

Santos Cross Lite Custombuilt Coffee

Onlangs mocht ik deze super stoere, sterke, robuuste Santos Cross Lite afleveren. Deze Santos is geheel naar wens van de klant samengesteld. Het frame is gelakt in de kleur Coffee, deze matte donkerbruine kleur geeft deze fiets een tijdloze, chiquee uitstraling. De letters in de kleur Mocha, worden gecombineerd met oranje onderdelen van Son en Rohloff. 

» Schrijf u in voor de RideBike nieuwsbrief!

Onlangs afgeleverd: Santos Cross Lite Custombuilt Rohloff Gates riemaandrijving

Als je met je lichaamslengte bijna de 2.00mtr aantikt, dan behoof je tot de categorie lange mensen. Niet veel fietsfabrikanten leveren grote maat frames die ook nog sterk en stijf zijn. Santos gelukkig wel, hun aanbod in grotere framematen is zelfs zeer uitgebreid. Het frame van de Cross lite is zelfs in de maat XXL leverbaar. In dit geval zijn we na een meting om de framemaat te bepalen dan ook op deze maat uitgekomen. Enkele testritten bevestigde dit. 
De klant had enkele specifieke wensen voor zijn nieuwe fiets; Een Rohloff naaf, riemaandrijving, schijfremmen, brede banden, sterke wielen, carbon voorvork, mogelijkheid om tassen te monteren en een gebogen stuurbocht.
De Santos Cross Lite heeft hetzelfde frame als de Santos 4.29. Dit maakt het mogelijk om lekker brede banden te monteren.
Het frame is specifiek voor montage met Rohloff naaf en riemaandrijving gemaakt. Voor de schakeling van de Rohloff naaf is gekozen voor de Comotion draaischakelaar. Deze schakelaar kan gemonteerd worden op een dropbar, wat met de originele Rohloff shifter niet mogelijk is. De remmen zijn van TRP, deze remhevel is specifiek voor een racestuur.
De schijven zijn van Santos en hebben een diameter van 180mm en zijn dikker en daardoor sterker dan de originele schijven. 
De vork is van Cinq5, deze carbon vork is geschikt voor de montage van een lowrider. Ook is deze vork voorzien van een montage mogelijkheid van een koplamp en kan de kabel hiervoor door de vork gevoerd worden. De verlichting is van Son. De Son naafdynamo met steekas, geeft zijn stroom af aan de orangje Son Edelux II koplamp en het gekoppelde Son achterlicht, uiteraard ook in oranje uitgevoerd. Dit achterlicht is subtiel weggewerkt in de hiervoor speciaal ontwikkelde Santos LiteRack XL drager. 
De extra sterke Santos, 36 spaaks, vakantiewielen zijn voorzien van lekker brede Schwalbe banden, model Racing Ralph en Racing Ray gecombineerd. 
Met deze afmontage is deze Santos erg breed inzetbaar. Met zijn brede banden voelt deze Santos zich thuis op Mountainbike parcoursen.  De mogelijkheid om tassen aan het Santos LiteRack te hangen maakt van deze fiets een "lichte" vakantiefiets. Ook op Gravel parcoursen kan deze Santos goed uit de voeten.
Vragen over de mogelijkheden om jouw eigen Custombuilt Santos samen te stellen? Neem gerust contact op met Ride Bike!
Als Santos World Store, heeft Ride Bike zich volledig gespecialiseerd in Santos Custombuilt Bicycles. 
Ik adviseer je graag om tot de juiste keuze en samenstelling te komen. 
Met vriendelijke groet,
Jan Arts/Ride Bike "Santos World Store"
 
« terug naar nieuws overzicht