Bel mij terug Afspraak planner

Pinion gecertificeerd

Maandag 03-12-2018 heb ik Pinion GmbH in Denkendorf Duitsland bezocht. Bij Pinion heb ik de dealertraining gevolgd om gecertificeerd Pinion dealer te worden. 

» Schrijf u in voor de RideBike nieuwsbrief!

Pinion händlerschulung

Al enkele jaren werk ik met de Pinion Gearbox. Vanaf de eerste keer dat ik de Pinion Geabox (prototype) zag op de Eurobike beurs in 2010 in het Duitse Friedrichshafen was ik onder de indruk van dit stuk techniek. 
 
Inmiddels heb ik verschillende klanten met grote tevredenheid rondrijden op fietsen met een Pinion Gearbox. 
Hierdoor heb ik inmiddels de nodige ervaring met dit systeem opgedaan. Om nu ook officieel gecertificeerd dealer te worden ben ik afgereisd naar Denkendorf in Duitsland (vlakbij Stuttgart). Pinion is daar gehuisvest en zowel de sales, service en productie vinden plaats in Denkendorf. 
Naast de technische training kreeg ik ook een rondleiding door de productie afdeling. Helaas mochten hier geen foto's gemaakt worden. Ik ben erg onder de indruk van de productie. Met uiterste precisie volgens maatstaven die uit de automotive industrie komen worden de versnellingsbakken door de medewerkers met de hand geassembleerd. Aan het einde van dit proces worden alle gearboxen afzonderlijk getest op zowel dichtheid en werking. Dit stukje Duits enginering mag met trots het predicaat "Made in Germany" dragen. 
Uiteraard zijn tijdens de training de nodige montage en onderhouds aspecten besproken. Ook eventuele probleemoplossingen en service zijn besproken. Naast de theorie zijn ook enkele hands on opdrachten uitgevoerd. Uiteindelijk werd aan het einde van de dag het "Zertifikat" uitgereikt. 
Met trots mag ik melden dat Ride Bike officieel gecertificeerd Pinion Gearbox dealer is. 
Uiteraard is de Ride Bike werkplaats uitgerust met het nodige speciaal gereedschap om uw Pinion Gearbox te onderhouden. 
Interesse in een fiets met Pinion Gearbox? Informeer gerust bij Ride Bike naar de mogelijkheden. Bel 077-4662213 of mail naar info@ridebike.nl voor een afspraak en ik vertel je graag alles over de mogelijkheden. 

Catalogus: Download catalogus

« terug naar nieuws overzicht