Bel mij terug Afspraak planner

Rohloff olie spoelen

De Rohloff Speedhub, staat bekend vanwege zijn betrouwbaarheid en omdat de naaf onderhoudsvriendelijk is. 
Op deze pagina staan wat onderhoudstips voor een Rohloff-versnellingsnaaf. Want ondanks dat een Rohloff veel minder onderhoud nodig heeft dan een derailleur en een kapotte Rohloff-naaf bovendien uiterst zeldzaam is, kom je niet uit onder een klein beetje onderhoud.

» Schrijf u in voor de RideBike nieuwsbrief!

Ride Bike, Rohloff Service Dealer

Elke 5.000 kilometer, maar minstens 1 keer per jaar moet je de Rohloff naaf schoonspoelen en van nieuwe Rohloff olie (25 ml) voorzien. Dat spoelen is vooral de eerste keer belangrijk omdat dan het slijpsel verwijderd wordt. Daarna moet je het om de 5.000 kilometer, of één keer per jaar herhalen

Spoelen kun je eenvoudig zelf doen. De spoelset is bij Ride Bike verkrijgbaar. Ik demonstreer je graag hoe je dit eenvoudig zelf kunt doen.  

Ga je in koude omstandigheden fietsen, dan kun je de olie een beetje verdunnen.

Lekkende olie?

Een wiel met Rohloff-naaf moet je in principe staand vervoeren. Vervoer je je fiets in het vliegtuig, doe dan wat oude lappen, links en rechts van de naaf. Hiermee voorkom je dat eventueel lekkende olie op je spullen komt. En als je je afvraagt "Is het erg als er een beetje olie lekt?", het antwoord is "Nee"! Zelfs al loopt alle olie eruit, dan kun je gerust nog een jaar doorfietsen. Er zit dan nog genoeg olie in de naaf om de naaf te blijven smeren. Dit doorrijden zonder olie is een officieel Rohloff-standpunt, dus je garantie komt niet in gevaar.

 

Probleem met de naaf

Als je een probleem hebt met de naaf, dan kun je deze bij Ride Bike inleveren. Ride Bike regelt dan de afhandeling verder, maar denk er wel aan het garantiebewijs mee te nemen en (kopie) aankoop nota, wanneer de fiets niet bij Ride Bike is aangekocht. 

 

Dit is trouwens niet echt waarschijnlijk, want van de honderden naven die wij hebben verkocht heb ik dat maar een paar keer meegemaakt.

« terug naar tips