Bel mij terug Afspraak planner

Santos tandem remmen

Een sleeprem op je tandem monteren? Helaas is de Arai sleeprem sinds 2009 niet meer in productie. Hierdoor is deze rem niet of nauwelijks nog verkrijgbaar. Ben je in het bezit van een Santos Double Travel met Magura HS33 remmen, dan is er nog een andere mogelijkheid.

» Schrijf u in voor de RideBike nieuwsbrief!

Santos Double Travel

Als twee remmen niet genoeg zijn, dan monteer ik er toch gewoon één extra! De origineel gemonteerde HS33 remmen op deze Santos double Travel, bieden al een hoop remkracht, maar met volle bepakking en twee berijders, is tijdens lange afdalingen een extra rem geen overbodige luxe. Voor een reis naar Santiago de Compestella, via de Pyreneeën wou de eigenaar van deze Santos wat extra remkracht voor de lange afdalingen. Ik heb een extra rem gemonteerd op deze fiets. Vanaf nu doet een Hope Tech3 X4, dienst als extra daalrem. Hiervoor moest de Rohloff naaf omgebouwd worden, zodat deze geschikt is voor de montage van een schijfrem. Hiervoor moet ook de schakeling aangepast worden van een interne kabel schakeling, naar een externe clickbox. Als schijf wordt een eigen,, extra 3mm dikke, Santos schijf met een 203mm diameter gemonteerd. De Hope X4 remklauw met dubbele zuigers, zorgt gegarandeerd voor voldoende remkracht (niet voor niets, de enige echte geschikte schijfrem voor tandem gebruik).

 

Ben je, je aan het orienteren voor de aanschaf van een nieuwe tandem, kies dan een model wat reeds voorzien is van schijfremmen. De nieuwe Santos Double Travel II, is met schijfremmen te configreren (ook met HOPE). Heb je nog een Santos Double Travel 1 met Magura HS33, overweeg dan de montage van een extra rem (disc). Uiteraard kan deze upgrade bij Ride Bike uitgevoerd worden.

Interesse in de mogelijkheden? Ik vertel je graag alles over de mogelijkheden. Plan hier eenvoudig een afspraak.
« terug naar nieuws overzicht