Bel mij terug Afspraak planner

Santos 29er

De Santos 4.29 is de eerste 29er van Santos: heel snel, lekker comfortabel en ... wendbaar!

Laatste nieuws en acties


» Schrijf u in voor de RideBike nieuwsbrief!

De Santos 4.29

 

De ideale allround mountainbike. Hij is binnen! Een paar dagen voordat ik een week zou gaan testen in de Alpen kwamen de eerste 4 productie frames per luchtpost binnen. De Santos 4.29 (spreek uit als For Twentynine) is een mountainbike grote wielen, zogenaamde 29" inch wielen. Eigenlijk zijn het gewoon 28 inch wielen met dikke banden.

Het werd dus haasten om er zo snel mogelijk twee te bouwen. Dus snel naar de lakkerij en be terugkomst gelijk opbouwen. Want Arielle moest er het NK Marathon mee rijden en ik nam die van mij (zie foto's) mee naar de Alpen.

De 4.29 is een snelle allround bike met ongekend comfort. Door de grote wielen 'loopt' de 4.29 makkelijker over hobbels en geeft een comfortabel rijgevoel. En omdat we de SCC03 (die bekend staat om zijn wendbaarheid) als uitgangspunt hebben genomen stuurt de 4.29 lekker snel.

De 4.29 wordt standaard met een 2x10 versnellingsgroep opgebouwd, twee kettingbladen voor en 10 tandwieltjes achter. En omdat de wielen groter zijn dan die van een gewone mountainbike hebben we het verzet aangepast. Daardoor is de lichtste versnelling net zo licht en de zwaarste net zo zwaar als bij je huidige mountainbike.

 
« terug naar nieuws overzicht