Bel mij terug Afspraak planner

Pinion Gates riemaandrijving specialisatie

Ride Bike heeft een ruime ervaring met de alternatieve aandrijfsystemen van Pinion en Rohloff in combinatie met de Gates Carbondrive riemaandrijving. 
Naast deze praktijkervaring worden er regelmatig trainingen over deze systemen gevolgd. 
Zo heb ik onlangs een training van Pinion gevolgd, georganiseerd door importeur Juncker Bikeparts in samenwerking met Pinion GmbH en Gates Corporation. 

» Schrijf u in voor de RideBike nieuwsbrief!

Verkoop, onderhoud en reparatie van alternatieve aandrijfsystemen

Naast verkoop en aankoopadvies over de mogelijkheden van de diverse systemen, kun je bij Ride Bike ook terecht voor specialistisch onderhoud van de Pinion Gearbox en Gates Carbondrive riemaandrijving systemen. 
Door het volgen van diverse trainingen is de kennis up to date. De Ride Bike werkplaats is uitgerust met specialistische gereedschappen voor het onderhoud en reparatie van de Pinion Gearbox en Gates Carbondrive systemen. 
In 2018 staat een bedrijfsbezoek aan Pinion GmbH in Denkendorf in Duitsland op de planning. Hier zal ik de productie van de Pinion Gearbox gaan zien. Ook een uitgebreide technische training zal tijdens dit bezoek onderdeel uitmaken van deze trip. 
Naast de Pinion Gearbox, zal Ride Bike zich nog verder blijven specialiseren in de Rohloff Speedhub. Ook hiervoor zal in maart a.s. een technische training gevolgd gaan worden. 
Met name de uitbreiding van het Electronisch schakelsysteem de Rohloff E-Shift is interessante ontwikkeling. De Ride Bike werkplaats beschikt vanzelfsprekend over de speciale Rohloff gereedschappen en technische kennis voor onderhoud en reparatie aan de Rohloff naaf. 
In 2012 mocht ik op uitnodiging een bezoek brengen aan Rohloff AG in Kassel. Tijdens dit bezoek gaf Rohloff oprichter en eigenaar Bernard Rohloff ons een rondleiding door zijn bedrijf. Alle ins en outs werden uitgelegd en de volledige assemblage van de Rohloff naven werd bekeken en uitgelegd. Een bezoek waar ik nog altijd met veel plezier aan terug denk. 
 
« terug naar nieuws overzicht