Bel mij terug Afspraak planner

European Bike Challenge

De European Bike Challenge start op 8 augustus 2020 met de Arctic Edition; de enige georganiseerde fietstocht op gravel bikes boven de Poolcirkel. Een zeer sportieve uitdaging met een absolute focus op kwaliteit. Ready?

Laatste nieuws en acties


» Schrijf u in voor de RideBike nieuwsbrief!

Santos trotse partner van European Bike Challenge

De uitdaging

Je fietst gemiddeld 140 kilometer per dag in zware omstandigheden; soms off-road en met veel hoogtemeters. De tocht van minimaal 1642 km start op 8 augustus 2020 in Namsos, Noorwegen en in twee weken fiets je via de Lofoten naar de Noordkaap. Een goede conditie en enige ervaring zijn een must voor deze bijzondere tocht, die begeleid wordt door een professionele crew. Met het beste materiaal, goed eten en bijzondere overnachtingen ga je niet alleen de strijd met de elementen aan, maar is het vooral de ultieme test voor jezelf. Bekijk de onderstaande video voor een korte impressie:

Uiteindelijk zal de complete European Bike Challenge bestaan uit 8 afzonderlijke secties met een totale lengte van minimaal 11.000 kilometer. Van het zuidelijkste puntje in Spanje tot de Noordkaap; een custombuilt avontuur dwars door Europa!

Go rough, go gravel

Met een Santos Cross Lite met Rohloff naaf en Gates aandrijfriem ga je deze uitdaging aan. Zo heb je eindeloze mogelijkheden om het landschap om je heen te ontdekken en liggen de mooiste, onontdekte wegen en paden aan je voeten.

Houd je van een uitdaging? Ben je gek op lange, zware dagen in het zadel en gaat je hart sneller kloppen van verlaten gravel roads? Neem eens een kijkje op de website van de European Bike Challenge en misschien fiets jij in 2020 wel op een Santos Cross Lite naar de Noordkaap!

In augustus 2019 is de organisatie ook in Noorwegen om de route nogmaals te verkennen. Mocht je interesse hebben om te fietsen tegen een sterk gereduceerde prijs, meld je even aan via de website.

Catalogus: Download catalogus

« terug naar nieuws overzicht