Bel mij terug Afspraak planner

Hoe is Santos ontstaan?

Al in de begin jaren van Santos maakte ik kennis met het bedrijf en de fietsen van Santos. Het Santos team was destijds een opvallende verschijning met hun blauw/gele tenues tijdens diverse mountainbike wedstrijden. Vanaf 2001 was ik werkzaam bij een Santos dealer van het eerste uur. Toen ik in 2010 met Ride Bike starte, stond het voor mij vast dat ik met Santos zou gaan werken. Sindsdien is er een hechte samenwerking tussen Santos en Ride Bike. Voor mij kent Santos (bijna) geen geheimen. Maar hoe goed ken jij Santos?

» Schrijf u in voor de RideBike nieuwsbrief!
Santos founder Robbert Rutgrink vertelt in onderstaand filmpje over het begin van Santos, zijn ervaringen in Duitsland tot de ontwikkeling van de Travelmaster serie.
Santos werd in 1997 opgericht door Robbert Rutgrink, een fietsliefhebber met passie voor fietstechniek. In de jaren daarvoor had hij een eigen fietswinkel, waar hij inzag dat iedere klant een unieke fietswens heeft. Om een goede fiets te bouwen is Custombuilt de enige oplossing. Vanuit die gedachte bouwde hij het merk Santos.

Wat begon in een schuurtje in Lisse is inmiddels uitgegroeid tot een persoonlijk bedrijf met 16 medewerkers. Santos is gevestigd in Nieuw-Vennep en heeft een eigen R&D afdeling. Het was de eerste met riemaandrijving. De oersterke Travelmasters hebben naam gemaakt onder de vakantiefietsen en ook de Nederlandse Politie rijdt op een Santos.

« terug naar nieuws overzicht