Bel mij terug Afspraak planner

Van Kruispunt naar de Pelen

Het project ‘Van Kruispunt naar de Pelen’ is een initiatief van het netwerk Natuur en Recreatie van Dorpsoverleg Meijel. De 9 kilometer lange wandelroute start in het centrum van Meijel bij het Kruispunt in de Peel en gaat naar buitencentrum De Pelen aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel. Hier aangekomen kan de wandelaar een andere wandel- of fietsroute kiezen of te voet, met een Groene Fiets of met openbaar vervoer terugkeren naar het centrum van Meijel.

Laatste nieuws en acties


» Schrijf u in voor de RideBike nieuwsbrief!

wandel- en fietsverbindingsroute

Op de grens van Noord-Brabant en Limburg komen historie, cultuur en natuur samen in het pittoreske dorpje Meijel. Hier, aan de rand van het Peelgebied, staat u oog in oog met puur natuur: bossen, weilanden en paarse heide, waar iedere ochtend reeën en wilde varkens ontwaken.

 

De wandelroute "Van Kruispunt naar de Pelen" start in het hart van Meijel, waar diverse bezienswaardigheden en monumenten te zien zijn. De bezienswaardigheden zijn voorzien van een Linjizjer (turfschop), waarop u informatie en een bijzonder verhaal over het monument kunt lezen.

 

Via Nationaal Park De Groote Peel komt u uiteindelijk terecht bij Buitencentrum De Pelen. Hier kunt een pauze inlassen. Ook is hier de mogelijkheid om een fiets te huren en het tweede deel van de route per fiets af te leggen.

 

De beschrijving van de route vindt u onder de knop 'print deze route'. De brochure en het routekaartje zijn tevens te verkrijgen bij Ride Bike Meijel.  Daarnaast is de brochure hier online te downloaden. - Kijk voor meer informatie op de site Liefde voor Limburg

« terug naar nieuws overzicht