Bel mij terug Afspraak planner

Santos Travelmaster 3+

Als officieel Santos dealer mogen wij u met trots het nieuwste Santos model presenteren. De Travelmaster serie van Santos is een legende onder de reisfietsen. Maar naast de 2.6, 2.8 en de 2.9 is er nog een broertje bij gekomen. En niet zomaar één! De 3+. Niet alleen een afwijkende naam maar ook een afwijkende toepassing. Door een aantal slimme aanpassingen kan deze fiets veranderen van een woon-werkfiets naar een echte vakantiefiets voor verschillend terrein. Hoe...?

» Schrijf u in voor de RideBike nieuwsbrief!

Introductie Santos Travelmaster 3+

In de Santos Travelmaster 3+ komt veel ervaring terug wat de afgelopen jaren is opgebouwd en verkregen door Santos rijders, makers en de mensen die er elke dag aan werken zoals Ride Bike.

Eén van de wensen is dat een Santos het liefst voor meerdere doelen gebruikt kan worden maar elk doel vraagt om zijn specifieke eigenschappen.

Een Santos die voor woon-werk verkeer gebruikt wordt zal vaak over mooie en gladde fietspaden rijden. Een 28 inch wiel met een smalle band met snelle, strakke en wendbare rijeigenschappen is dan een hele logische keuze. Maar wordt de Santos gebruikt voor een fietsvakantie waar een onregelmatige- of rotsachtige ondergrond verwacht wordt dan zullen er andere eisen aan de fiets gesteld worden. Een 27,5 inch wiel met een lekker brede band geeft dan juist het beste comfort, grip en zekerheid.

Dat is nu precies waar de Travelmaster 3+ voor staat. Bij deze fiets komt het gebruik voor meerdere doelen in 1 product samen. Slim nagedacht en even vertrouwd als we bij de Travelmaster serie gewend zijn.

 

 

De nieuwste Santos is gemaakt om voor verschillenden doelen te kunnen gebruiken. De Travelmaster 3+ is de nieuwste maar ook de meest aparte Santos uit de ‘Travel’ serie. Hij kan net als de Travelmaster afgemonteerd worden met 28 inch wielen en een sportieve band met een breedte van 42 mm. Deze combinatie weet zijn weg prima te vinden op verharde- of gravel wegen.

Maar omdat deze Santos niet alleen gemaakt is voor braaf woon-werkverkeer kan hij gemakkelijk omgebouwd worden naar een echte vakantiefiets die met plezier naar de Noordkaap stuurt of over de rotsachtige bodem van de woestijn in Marokko hobbelt. Het frame is er op voorbereid dat ook 27,5 inch Santos XL vakantiewielen in passen. Door de combinatie van een 27,5 inch wiel en het Travelmaster 3+ frame kan een band met een breedte van maximaal 70 mm gemonteerd worden.

Deze brede band geeft meer grip en comfort. De brede velgen van de XL vakantiewielen maken het wiel extra sterk en zeer geschikt voor ruig terrein.

Door slim na te denken kunnen er 2 wielmaten geplaatst worden. Maar door het toepassen van verschillende bandbreedte blijft de diameter gelijk.

Dat maakt deze Santos Travelmaster 3+ tot dé ideale fiets om in elk terrein te gebruiken.

Wat wel bij een andere wielmaat veranderd is de hoogte van het remvlak bij een velgrem. Bij het 28 inch wiel moet de velgrem hoger gemonteerd worden dan bij het 27,5 inch wiel. Dit wordt opgevangen door de unieke dubbele remnokken op het frame. De velgrem kan zo altijd op de exacte velghoogte gemonteerd worden.

 

Maar hoe zit het met de wielen?

Wanneer de Travelmaster 3+ de meeste weken van het jaar als woon-werkfiets en toertochten gebruikt wordt dan is het logische om de fiets met de 28 inch wielen te leveren.

Een compleet Santos XL vakantiewiel set hoeft u niet aan te schaffen. Deze kan tegen schappelijk tarief bij ons gehuurd worden. Wij monteren de wielen en passen de remmen voor u aan en na de vakantie worden uw wielen en spatborden weer terug geplaatst.

 

 

Net als de andere fietsen van Santos wordt ook deze nieuwe Travelmaster 3+ helemaal naar wens samengesteld.

De aandrijving van deze fiets kan bestaan uit een derailleursysteem met 3x10 versnellingen. Dit is goed te gebruiken wanneer u de fiets meest recreatief gebruikt met mooi weer. Wordt de Travelmaster 3+ gebruikt om dagelijks mee naar het werk te fietsen dan kunt u er zeker van zijn dat de Travelmaster 3+ ook veel viezigheid tegen komt door regen, zand en pekel. Een derailleursysteem zal dan meer onderhoud nodig hebben en de slijtage wordt hoger. Wilt u weinig tijd aan onderhoud en snelle slijtage voorkomen dan is een Rohloff of Pinion (vanaf voorjaar 2017) versnellingssysteem gecombineerd met een riemaandrijving een interessante optie voor u.

Beide systemen hebben een afgesloten inwendig versnellingssysteem wat negatieve invloeden van buitenaf uitsluit. De Carbon Gates aandrijfriem hoeft niet gesmeerd te worden (vuil blijft er niet aan plakken) en gaat vele malen langer mee dan een ketting.

 

De cantilever remnokken op het frame kunnen gebruikt worden om normale kabelbediende V-brake of een hydraulisch bediende Magura HS33 remsysteem te monteren.

Maar wanneer u geen velgrem wilt dan is een hydraulische bediende schijfrem van Hope met dubbele zuigers en een extra dikke schijf de andere optie.

Het voordeel van een hydraulisch bediende rem is dat het een afgesloten systeem is. Zand of vuil heeft geen kans op de werking van het systeem. Bij een kabelbediend remsysteem is dit echter wel het geval. Door zand of vuil gaat de bediening van de rem zwaarder en zal op termijn de kabel vervangen moeten worden. Door het verplaatsen van de olie tijdens het remmen heeft de rem een lichte bediening nodig maar is de remkracht hoog.

 

Ziet u het al voor u…. 49 weken in het jaar smalle banden, spatborden en een achterbagagedrager. Tussendoor 3 weken op fietsvakantie met lekkere brede banden, voordrager gemonteerd en alle tassen erop.

Nog avontuurlijker..? Maak er een bike-packer van! Dragers eraf, spatborden eraf en stoere dikke noppenband erop. Hang de bike-packing tassen er maar aan en volg het avontuur!

 

O ja… De Travelmaster 3+ kan ook in de E-bike uitvoering gekozen worden.

Denk gelijk na over de kleur, want ook dat is niet standaard bij Santos, die kiest u natuurlijk zelf uit.

 

Is je interesse gewekt en wil je de mogelijkheden voor jouw eigen Custombuilt Santos bespreken? Maak dan een afspraak met Ride Bike.


Catalogus: Download catalogus

« terug naar nieuws overzicht