Bel mij terug Afspraak planner

Rohloff onderhoud

Wat hebben we een prachtige zomer gehad en nu nog een mooi najaar. Waarschijnlijk zijn de nodige kilometers afgelegd. Een rondje in de omgeving, een trip in Europa, een wereldreis of gewoon dagelijks woon werkverkeer. Onbewust draaien de onderdelen van jouw fiets heel veel malen rond. Probleemloos of misschien zijn er kleine piepjes en kraakjes. Ook de beste onderdelen hebben zo nu en dan preventief onderhoud nodig, zo ook de Rohloff naaf.

» Schrijf u in voor de RideBike nieuwsbrief!

Probleemloos fietsen

De Rohloff versnellingsnaaf is de perfecte combinatie tussen efficiëntie, gemak en veelzijdigheid. Daarom werkt Ride Bike zo graag met de Rohloff naaf. We willen namelijk dat jij lekker kan fietsen en genieten van je fiets. Weinig onderhoud en een fiets die doet wat hij moet doen, altijd schakelend, zodat jij kunt fietsen, waar en wanneer je wilt. 

De Rohloff Speedhub is nagenoeg onderhoudsvrij. In tegenstelling tot derailleursysteem loopt de ketting recht en is deze daardoor minder aan slijtage onderhevig. Wel zul je de ketting nog moeten onderhouden, door hem te reiningen en te smeren. Combineer je de Rohloff met een riemaandrijving dan is dat ook niet meer nodig. 

De Rohloff-naaf moet  eens per jaar een oliewissel krijgen, of bij iedere 5.000 kilometer. 

Onderhoud van de Rohloff naaf

Een Rohloff naaf is onderhoudsarm. Om de levensduur van de naaf te verlengen en om het schakelen soepel te laten verlopen, moet je je aan de volgende onderhoudsmomenten houden:

√ elke 5000 kilometer óf 1x per jaar: olie verversen

√ elke 10.000 kilometer: interne kabels vervangen (geldt alleen bij gebruik van de interne schakelbox)

 

Ride Bike heeft zich gespecialiseerd in onderhoudsarme fietsen van het Nederlandse merk Santos. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan met Rohloff naven en riemaandrijvingen van Gates. 
Door het volgen van cursussen georganiseerd door Rohloff is de kennis up to date. Ook de werkplaats is voorzien van Rohloff specifiek gereedschap en veel voorkomende vervangingsdelen zijn voorradig. 
Is jouw fiets met Rohloff naaf, na een lang seizoen toe aan onderhoud, zodat er ook het komend jaar weer probleemloos gefietst kan worden? 
Maak dan een afspraak voor onderhoud bij Ride Bike. 
Bel gerust voor het maken van een afspraak: 0774662213
Mailen mag natuurlijk ook: info@ridebike.nl of vul het contact formulier in via de Ride Bike website en ik bel u zsm terug voor een persoonlijk advies. 
Naast Santos, zijn ook andere merk fietsen met een Rohloff naaf welkom bij Ride Bike. Dus heb jij een Koga (Miyata), ID-Worx, Tout Terrain, VSF, Pilot, Van Nicholas, of een ander merk fiets, afgemonteerd met Rohloff naaf, neem dan ook gerust contact op met Ride Bike voor het maken van een afspraak. 

Ik werk op afspraak, zo krijg je altijd alle aandacht die je verdient. Op een moment dat het jouw uitkomt, ook buiten normale openingstijden, 's avonds en in het weekeind.

Met sportieve groet,

 

Jan Arts/Ride Bike 

 

 


Catalogus: Download catalogus

« terug naar nieuws overzicht