Bel mij terug Afspraak planner

Bosch E-Bike 2014

Na het succes van de eerste generatie Bosch E-Bike systemen, introduceert Bosch voor 2014, 2 nieuwe systemen.

De nieuwe Active en Performance lijn zullen te vinden zijn op de 2014 e-bikes van Cannondale en Dutch-ID.

Laatste nieuws en acties


» Schrijf u in voor de RideBike nieuwsbrief!

Gecertificeerd Bosch Service Center

Ride Bike, uw Bosch E-Bike Specialist

Bij Ride Bike werken wij sinds 2010 met de Bosch systemen en mogen wij ons met recht Bosch Specialist noemen. Ook voor 2014 zijn wij door Bosch gecertificeerd als Bosch Specialist.

Naast het volgen van de jaarlijkse trainingen, beschikken wij in onze professionele werkplaats over de juiste gereedschappen en computer software, om uw Bosch fiets professioneel te servicen.

 

Ondanks de twee nieuwe systemen gaat Bosch door met de huidige Classic+. Volgens Bosch omdat dit product zichzelf heeft bewezen. Hierbij speelt een rol dat Bosch niet kan stoppen met een systeem dat nu drie jaar op de markt is. Fietsfabrikanten hebben veel geïnvesteerd in nieuwe framedesigns voor een midden motor. Niet iedereen is in staat om te investeren in een nieuw ontwerp frame waarop de nieuwe midden motor past.

 

Classic+

 

De nieuwe motor is kleiner en lichter dan de vorige. Het is ook niet mogelijk om de nieuwe motor onder 220 graden of op een andere manier op zijn kop te monteren zoals verscheidene producenten hebben gedaan met de Classic+. Maar dat hoeft ook niet meer: dankzij het homogene design van de nieuwe aandrijving van zowel de Active als de Performance Line biedt dit zelfs voor het sportieve segment voldoende bodemvrijheid. Dit probleem van de Bosch aandrijfeenheid behoort tot het verleden.

 

Active en Performance Line

 

De nieuwe aandrijfsystemen Active en Performance vallen op door een strak design. Terwijl de Classic + wordt aangeboden in zowel 25 km/h en als 45 km/h-versie komt de Active Line er alleen in 25 km/h-versie. De Active Line, verkrijgbaar in PowerPack 300 en PowerPack 400, is vooral geschikt voor recreatieve e-bikers.

De nieuwe Performance Line is ontworpen voor sportief en krachtig fietsen, zowel op steile als vlakke terreinen. In de Performance Line kan gekozen worden tussen de 25 km/u versie (Cruise) en de snelle variant Speed (45 km/u). Ook hierbij de keuze uit Powerpack 300 of Powerpack 400. De Bosch Performance Line kan prima geïntegreerd worden in sport e-bikes zoals mountainbikes en trekking fietsen.

 

Kleiner kettingblad

 

De twee nieuwe e-bikes systemen beschikken over het drie-sensoren-concept. Echter, dit is nog een stapje verder ontwikkeld. Binnen Active en Performance worden snelheid, kracht en versnelling nog meer gedifferentieerd, preciezer en vaker, namelijk 1.000 keer per seconde, gemeten. Een kleiner kettingblad met minder tanden verbetert de kettinggeleiding, handig bij hevige schokken bij rijden over een hobbelig terrein. Dit zorgt voor een meer gezekerde kettingloop. De nieuwe aandrijfsystemen Active en Performance wegen minder dan vier kilogram (Classic+: 4,1 kg)

« terug naar nieuws overzicht