Bel mij terug Afspraak planner

9 tips voor een top vakantie

9 tips voor een top vakantie

Hóe je vakantiefietst is aan jou. Misschien ga je ver, onverhard, minimalistisch of juist met volle bepakking. Het materiaal dat je gebruikt kan je vakantie maken of breken. Daarom geeft Santos je 9 tips voor een top vakantie.

Download hier de Brochure "Vakantiefietsen, doe je zo!"

 

 

 


» Schrijf u in voor de RideBike nieuwsbrief!

Vakantie fietsen, doe je zo!

#1 Kies een sterk & stabiel frame

Een Santos frame is sterk en zorgt voor stabiel rijgedrag, ook met veel bagage. Dat voelt efficiënt, geeft vertrouwen in de bochten en zekerheid tijdens snelle afdalingen.

#2 Genoeg ruimte voor bagage

De hoeveelheid bagage is bepalend voor de fiets die je nodig hebt. Met een Santos kun je altijd uitgaan van voldoende draagkracht. Het aantal bevestigingsnokken voor dragers en bidon- / Alleshouders is per model verschillend. Het is handig om daar vooraf goed over na te denken.

#3 Neem sterke vakantiewielen

Vakantiewielen zijn belangrijk. Santos bouwt ze al jaren op dezelfde manier. Je krijgt sterke velgen, geborgde nippels en spaken op precies de juiste spanning, zodat ze geschikt zijn voor veel bagage en ruw terrein. Je kiest zelf de beste banden voor jouw doel.

#4 Zorg voor een duurzame aandrijving

Op reis zit je niet te wachten op onderhoud. Zorg daarom voor een duurzame aandrijving. Een Santos wordt vaak uitgerust met riemaandrijving en interne versnellingen. Denk aan de Rohloff naaf of Pinion versnellingsbak. In combinatie met een aantal door Santos ontwikkelde onderdelen is je aandrijflijn super duurzaam en onderhoudsarm.

#5 Custombuilt

Comfortabel fietsen doe je o.a. met een goed stuur, het juiste zadel en fijne handvatten. Die keuze is per persoon verschillend. Bij Santos kun je alles kiezen en testen. Daarnaast heb je keuze uit meer dan 50 framekleuren, 14 letterkleuren en 6 naafkleuren.

#6 Kies veilige en krachtige remmen

Santos gebruikt de beste onderdelen die er bestaan. Dus welke velg- of schijfremmen je ook kiest uit onze opties, ze brengen je veilig beneden.

#7 Santos Only

Santos heeft een eigen R&D afdeling waar we veel onderdelen zelf ontwerpen. Zo heb je altijd de slimste en meest duurzame oplossing op je fiets. Denk aan een Antidoordraai balhoofdstel, de Alleshouder, de TravelRack XL achterdrager en meer.

#8 Naafdynamo

Een naafdynamo is handig voor goed licht en het laden van je apparatuur. Santos liet speciale voorvork padden maken voor de stekkerloze Son SL naafdynamo. Je wiel is hiermee nog steeds gemakkelijk uit je fiets te halen.

#9 World & toekomst proof

Een Santos frame is ontworpen vanuit de platform-filosofie; veel gestandaardiseerde onderdelen, waar mogelijk retrofit, en met handige modulaire kabelgeleiders voor flexibiliteit in de toekomst én op reis. Bovendien zijn veel frames E-bike ready!

# extra Tip

Heb jij vragen over Santos of vakantiefietsen, stel ze mij gerust! Bezoek Ride Bike of stuur een mail. 

Catalogus: Download catalogus

« terug naar nieuws overzicht