Bel mij terug Afspraak planner

Nieuwe Santos fietsen voor Politie

Santos Bike Patrol

Santos ontwikkelt en levert al meer dan 15 jaar speciale Patrol Bikes aan de Nederlandse politie, gemeenten en nooddiensten zoals het Rode Kruis, ambulancediensten en de reddingsbrigade.


» Schrijf u in voor de RideBike nieuwsbrief!

Santos Bike Patrol

Nederlandse politie neemt nieuwe Santos Bike Patrol fietsen in gebruik

Santos Bikes levert vandaag officieel de eerste serie, vernieuwde Bike Patrol fietsen uit aan de Nederlandse politie. Santos won vorig jaar voor de tweede keer de Europese aanbesteding waarvoor zij deze fiets speciaal ontwikkelde. Met de zeer robuuste Santos mountainbikes kunnen politiebikers zich veilig en efficiënt door de stad begeven, zodat zij in noodsituaties snel ter plaatse zijn.

 

Het sterke frame is goed bestand tegen het ruwe en intensieve gebruik waar politiebikers mee te maken krijgen. Door de sterke 27,5 inch wielen kunnen eventuele obstakels makkelijk genomen worden. Ook ontwikkelde Santos een speciale koplamp waarmee het licht tijdelijk uit kan worden gezet bij een achtervolging. Verder heeft de Patrol Bike geen ketting maar een onderhoudsarme riemaandrijving. Deze is gecombineerd met een gesloten schakelsysteem met 14 versnellingen. De 4-zuiger schijfremmen zorgen voor meer remkracht en zijn minder gevoelig voor vuil.

 

Santos heeft de nieuwe fiets zodanig doorontwikkeld dat deze toekomstbestendig en flexibel is. Zo is het frame geschikt voor zowel een vaste als een verende voorvork en kan de fiets ook worden omgebouwd naar een e-bike variant.

 

Santos oprichter Robbert Rutgrink is trots dat het traject van ontwikkelen, bouwen en leveren wederom voorspoedig is verlopen. “Santos ontwikkelt en levert al meer dan 15 jaar speciale Patrol Bikes aan de Nederlandse politie, gemeenten en nooddiensten zoals het Rode Kruis, ambulancediensten en de reddingsbrigade. Inmiddels is de fiets een succesvol exportproduct geworden en maken de Zweedse en Belgische politie ook gebruik van de Santos Bike Patrol fiets. Santos voorziet bovendien in een mobiele servicedienst die landelijk alle fietsen op locatie onderhoudt. We zijn blij dat we ook de komende jaren partner zijn van de Nederlandse politie.”

« terug naar nieuws overzicht