Bel mij terug Afspraak planner

Schwalbe certificering

Bij Ride Bike heb ik al jarenlange ervaring met het tubeless monteren van banden. Hoewel ik over ruime ervaring beschik met diverse Tubeless systemen, is er nog altijd wat te leren. Van onze banden leverancier Schwalbe heb ik een training op locatie gevolgd. Na het succesvol afronden van deze training on the job, ontving ik van Schwalbe een certificaat en mag ik mij Schwalbe Tubeless Specialist noemen.

Laatste nieuws en acties


» Schrijf u in voor de RideBike nieuwsbrief!

Tubeless specialist

Door de lange ervaring met diverse tubeless systemen is Ride Bike overtuigd van de vele voordelen die een Tubeless systeem biedt. 
Heb jij interesse in een tubeless systeem informeer dan bij Ride Bike naar de mogelijkheden bij jouw fiets, of plan direct een afspraak in het Ride Bike Workcenter.

Welke voordelen hebben tubeless banden?

Tubeless banden bieden duidelijke voordelen als het gaat om snelheid, comfort, grip en lekbestendigheid. Er wordt veel onnodige wrijving tussen band en binnenband vermeden. Daardoor is de rolweerstand nog lager dan bij superlichte wedstrijdbanden. Tubeless banden kan men zonder afbreuk aan de prestaties met een geringere luchtdruk berijden. Dit genereert significante voordelen betreffende het comfort, maar geeft ook beduidend meer controle in kritische situaties en op slecht wegdek. Tegelijkertijd bieden tubeless systemen een zeer hoge lekbestendigheid. Het gevaar van een stootlek is beduidend minder. Plotseling luchtverlies door een klapband of ventielafscheuring is uitgesloten.

Daarbij functioneren tubeless systemen zeer goed in combinatie met een vloeibare lekbescherming. Een lek wordt dan binnen een tiende van een seconde weer afgedicht.

 

TUBELESS

Het maakt niet uit, MTB, race- of tourfiets. Voor alle sportieve ambitieuze fietsers is Tubeless de juiste keus. Tubeless banden bieden overtuigende voordelen bij snelheid, comfort, grip en lekbestendigheid.

Er is geen wrijving tussen de buiten- en binnenband. Dit vermindert de rolweerstand beduidend. De rolweerstand is zelfs lager dan bij superlichte wedstrijdbanden. 

Tubeless kan met minder luchtdruk bereden worden – zonder een verminderde prestatie! Dit zorgt voor voelbaar voordeel met betrekking tot het comfort, maar genereert ook beduidend meer controle in kritische situaties en op een slechte ondergrond. 

Tubeless-Systemen bieden een zeer hoge lekbestendigheid. Plotseling luchtverlies door een binnenband die klapt of door ventielafscheuring is uitgesloten. Tegelijkertijd dicht een vloeibare lekbescherming een lek gedurende de rit binnen tienden van een seconde weer af. 

Jaren geleden zijn wij begonnen om ons zeer intensief met Tubeless bezig te houden en speciaal met Tubeless technologie voor de racefiets. Hierbij hebben we geleerd: Tubeless voor de racefiets is een uiterst veeleisende innovatie. Het is namelijk beslist niet eenvoudig om Tubeless hogedrukbanden van hoog niveau te fabriceren.

Vandaag de dag zijn we overtuigd: Tubeless is de bandentechnologie van de toekomst! Dit geldt niet alleen voor offroad banden, maar ook voor banden van race- en toerfietsen.


Catalogus: Download catalogus

« terug naar nieuws overzicht